Czas przygotowania 30 minut , składniki na 4 porcje, każda ma po 325kcal
Potrzebne składniki:
- duża cukinia
- 400g kurek ( można je zastąpić innymi grzybami w słoiczku, w trakcie sezonu grzybowego oczywiście grzybki prosto z lasu)
- 250g pomidorków koktajlowych ( ja zawsze daje 6-8sztuk)
- 250g fety
- 1 łyżeczka organo
- łyżka masła
- łyżka posiekanej natki
- sól, pieprz,czosnek
Cukinie myjemy, kroimy na cienkie paski i na kawałki. Kurki dokładnie myjemy( gdy sezon grzybowy) , gdy brak świeżych kurek grzybki wyciągamy ze słoika opłukamy je pod letnia wodą , aby pozbyły się smaku marynaty.Pomidorki myjemy i kroimy na połówki, czosnek obieramy i siekamy.Fetę również kroimy w kostkę( chyba ze mamy już kupioną w kostce to rzecz jasna ze nie :) ) Masło topimy na małym ogniu do dajemy przyprawy pieprz, sól, czosnek oraz oregano.Przygotowane składniki cukinie, grzyby i pomidorki mieszamy razem z przygotowanym sosem w misce.Gotowe porcje przekładamy na talerze , na wierzchu układamy kostki fety , sałatkę oprószam trochę pieprzem ziołowym i czosnkiem granulowanym:)
Smacznego i czekam na opinie czy smakowało :)
Niestety brak zdjęc zachecacjacych do sałatki , ale mam nadzieje ze mimo tego skuszę nie jedna osobę aby podkusiła się zrobić właśnie tą sałatkę:)
Ps. Oliwki też można dodać:) ja za nimi nie przepadam stąd u mnie ich brak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz